Literatura na divadle života

Literatura na divadle života

tak zněl název programu Muzea Brněnska, který v rámci hodin českého jazyka absolvovaly některé třídy naší školy.
V online programu jsme si prošli za pomoci ukázek dobové literatury a výtvarného umění cestu života barokního člověka. Pracovali jsme s úryvky literárních textů, analyzovali jsme výtvarná díla a hledali souvislosti s našimi vlastními životy a současným světem.

Zde jsou ohlasy některých našich žáků:

Ema Škorničková, 9.C
Paní věděla, o čem mluví, a bylo vidět, že ji samotnou to baví, což je vždy velké plus. Zavítali jsme do všech „koutů“ baroka, zkrátka ten program byl různorodý a to se mi moc líbilo. Upřímně, to porozumění textu z roku 1628 (?) mi připomínalo přijímačky a nedivila bych se, kdyby to tam někdy dali. Zkrátka jsem si program moc užila už jen díky té společnosti, se kterou jsem ho poslouchala. 😀

Markéta Matejová, 6.C
Já si myslím, že ten úterní program byl fajn. Hodně jsem se naučila, bylo to i celkem zajímavé. Poznala jsem baroko i z jiného pohledu. Jsou z toho slohu krásné stavby, líbí se mi i ty spirálové sloupy a různé obrazy. Těším se, až budeme baroko poznávat i z té hudební stránky.

Simona Lochmanová, 6.C
Úterní hodina nebyla hodina ČJ, podle mě spíše dějepisu, ale nevadilo mi to (dějepis mám ráda).
Paní „instruktorka“ věděla, o čem mluví. Bylo to velmi zajímavé.
Dávala jsem pozor, a tak jsem se dozvěděla mnoho o barokní literatuře a o baroku.
Úkoly, které jsme dostávali od paní ,,instruktorky”, mě bavily.

Rozálie Kallusová, 6.C
Úterní program se mi moc líbil a byl zajímavý. Paní z muzea byla moc milá a trpělivě odpovídala na všechny dotazy. Díky tomu, že jsem byla v úterý na hodině, jsem se o baroku dozvěděla mnoho nového, např. že je baroko i v hudbě apod. Kdybychom byli ve škole a paní, co nám přednášela, by byla žákyně přednášející projekt, zasloužila by si 1 váhy 10. Určitě by se mi líbila jakákoliv přednáška, ale přednášející by musel být stejně trpělivý jako tato paní.